Zamieszczone przez piotrek_os
Grunwald 2010 - niebiescy niech nauczą się kierować ruchem!
Zwiń
X
-
Grunwald 2010 - niebiescy niech nauczą się kierować ruchem!
w minione sobotę udałem się na Grunwald ( 600-lecie), tam zobaczyłem jakie straszne braki mają niebiescy w kierowaniu ruchem :twisted: , to to jeszcze nic, słynna bitwa się skończyła i dopiero się zaczęło, korki, korki a milicja miała to wszystko głęboko w du... :twisted: BRAK SŁÓW, jak mają tak działać to lepiej niech zostaną w domach i niech nie robią sztucznego tłumu.
korek, korek i jeszcze raz korek, postanowiłem wyjść z auta i udzielić kilku wskazówek kierowcom, żeby nawzajem się nie blokować( wszystko wreszcie się ruszyło), nagle podchodzi jakiś,,siusiek", pól głowy niższy ode mnie z nastawieniem wojownika. Normalnie, po cywilnemu ubrany pewnym głosem do mnie: ,, jestem policjantem i proszę pokazać mi uprawnienia do kierowania ruchem" - myślę sobie głupi czy z polic... :lol: , ja do niego grzecznie, zeby poszedł, bo mi przeszkadza jak innym kierowcom, on po chwili: ,, dzwonie po kolegów, zaraz przyjadą", hehhehehe pomyślałem wreszcie :diabelski_usmiech , po chwili znowu przychodzi i mówi, ze jest policjantem, on tu rządzi i chcę zobaczyć moje papiery, nerwy mi lekko puściły i poszedł niby dzwonić ( jakoś ciężko było tam zasieg złapać, ale cóż, są ludzie i parapety), nie rozumiem takich ludzi :roll: , może myślał, że sie wystraszę :lol:
jestem tylko ciekaw dlaczego jego koledzy z mundurach wyjechali z Grunwaldu? :lol: dopiero byłby drugi Grunwald, byliby Krzyżakami jak w inscenizacji :szeroki_usmiechASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
-
-
mozgi, podobnie było w Poznaniu. Żeby wyjechać z parkingu czekaliśmy trochę przeszło 2h. Ci którzy ruszyli do pierwszej falii po 1h czasu mieli za sobą ok 6 m drogi, a w tym czasie nieopodal na środku skrzyżowania Pan w niebieskim mundurku robił za manekina (jak to ktoś na CB określił), tak więc przypadek z grunwaldem nie jest odosobniony.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Ja byłem pod Grunwaldem i nie stałem w korku dłużej jak 10 min. Jak to osiągnąłem:
- przyjechałem na miejsce dzień wcześniej wieczorem i zanocowałem na polu namiotowym
- zaparkowałem na polu u rolnika, do którego prowadziła polna droga. Jak się inscenizacja skończyła i tłum ruszył to pojechałem tą polną droga do najbliższego asfaltu i jak najdalej od Grunwaldu
Komentarz
-
-
Ja byłem pod Grunwaldem i nie stałem w korku dłużej jak 10 min. Jak to osiągnąłem:
- przyjechałem na miejsce dzień wcześniej wieczorem i zanocowałem na polu namiotowym
- zaparkowałem na polu u rolnika, do którego prowadziła polna droga. Jak się inscenizacja skończyła i tłum ruszył to pojechałem tą polną droga do najbliższego asfaltu i jak najdalej od GrunwalduDADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
koledzy zgadzam się, że lepiej wyjechać na taką imprezę dzień wcześniej, ale nie zawsze życie na to pozwala :wink: ,
rogoz fajnie, że Tobie się z wyjazdem udało :P
Zamieszczone przez filipT120 tyś osób na powierzchni 2km kw, 2 drugi wiejskie na krzyż, no dziwne, że się zakorkowało.
Zamieszczone przez bzyq_74mozgi, nr legitymacji spisać, opisać sytuację i posłać do KWP w Olsztynie i może trafi na biurko kogoś kompetentnego, kto sie pochyli na sprawą i ustawi do pionu kogo trzeba.
[quote="genesis"]. Nie jest trudno przewidzieć kiedy stadko wyjedzie na drogę. Czasem wystarczy kilka godzin wcześniej wyjechać.ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
mozgi, bo nie trzeba było jechać siodemkątylko bocznymi drogami
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74mozgi, nr legitymacji spisać, opisać sytuację i posłać do KWP w Olsztynie i może trafi na biurko kogoś kompetentnego, kto sie pochyli na sprawą i ustawi do pionu kogo trzeba.
Kod:Art. 6. 1. Polecenia lub sygnały może dawać uczestnikowi ruchu lub innej osobie znajdującej się na drodze: policjant; żołnierz Żandarmerii Wojskowej lub wojskowego organu porządkowego, zabezpieczający przemarsz lub przejazd kolumny wojskowej albo w razie akcji związanej z ratowaniem życia lub mienia; (1) funkcjonariusz Straży Granicznej w strefie nadgranicznej; (2) funkcjonariusz Straży Granicznej; a) inspektor Inspekcji Transportu Drogowego; b) umundurowany inspektor kontroli skarbowej lub funkcjonariusz celny; c) strażnik gminny (miejski); pracownik kolejowy na przejeździe kolejowym; pracownik zarządu drogi lub inna osoba wykonująca roboty na drodze na zlecenie lub za zgodą zarządu drogi; osoba nadzorująca bezpieczne przejście dzieci przez jezdnię, w wyznaczonym miejscu; kierujący autobusem szkolnym w miejscach postoju związanych z wsiadaniem lub wysiadaniem dzieci.
dział 1, rozdział 2, art.6
nigdzie tam nie wspominają o wkurzonym kierowcy czekającym jak tysiące innych wyjadą spod Grunwaldu
Komentarz
-
-
policjanci-policjantami :idea: jak to wszędzie z ludźmi bywa :lol:
ale jakaś część kierowców ze swoimi ciasnymi łbami :szeroki_usmiech sami robią wiele dymu :evil:
...bo każdy z nich musi jechać pierwszy prędziutko, szybciutko :tunning
a inni kierowcy :drive: dla nich się nie liczą :fuck1
... popatrzcie czasem jak w prostym przykładzie zbierają się z pod świałet po włączeniu zielonego :!:
...albo przy większych korkach (i to nie zawsze) wjeżdżanie na skrzyżowanie gdy za nim nie ma miejsca i przez to blokowanie ruchu poprzecznego :wpysk:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
A ten policjant ze sobą nie wziął odznaki?
Zamieszczone przez filipTnigdzie tam nie wspominają o wkurzonym kierowcy czekającym jak tysiące innych wyjadą spod GrunwalduDADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
Niekoniecznie. W tym wypadku nie będą się kłócił, ale pamiętaj o szczególnych sytuacjach. Możesz np prowadzić samochód pod wpływem alkoholu, jeśli wieziesz do szpitala ranną osobę. A tu mówimy przecież o polnym skrzyżowaniu, sajgon jak mało gdzie, co komu szkodzi, jak ktoś pomoże kierowcom zorganizować wyjazd.DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
tylko że nikt nie musi się stosować do sygnałów jakie wydajesz a to stwarza zagrożenie( coś jak ten świeżo powstały zespół w cyrku na wiejskiej, niby jest ale g... może ).
Sytuacja - stoisz kierujesz ruchem, ale znajduje się inny, mądrzejszy w jego mniemaniu który uważa że zrobi to lepiej. Stoi was dwóch i kieruje, sytuację można powielać w nieskończoność.
Twój przykład też wydaje mi się mocno naciągany, pijany za kółkiem wiozący chorego do szpitala?! Jeśli wieziesz chorego i złamiesz przepisy ( zakładamy że nie łamiesz ich w sposób rażący i zagrażający życiu) to Policja pojedzie za tobą i już na miejscu może wystawić mandat, zgodnie z prawem, nie jesteś pojazdem uprzywilejowanym.
Wszystko można, ale trzeba się liczyć z konsekwencjami jeśli jest to niezgodne z prawem.
Komentarz
-
-
ale wiecie co, ja wprawdzie nigdy nie byłem tam 10. lipca, ale z tego co czytałem, widziałem w TV, a wcale nie szukałem tych informacji a tylko dotarły do mnie niejako mimochodem, to zwróciłem uwagę na to, że jeżeli chodzi o sprawy parkowaniowosamochodowe, to nie można się spodziewać niczego innego jak TOTALNEGO korka, pamiętam, że wójt gminy zalecał przybycie 4-5 godzin wcześniej :shock: żeby zapewnić sobie jako taki spokój, więc wydaje mi się, że czy kto kierował ruchem czy nie, to przy takiej ilości samochodów i ludzi było po prostu tak jak miało być...
no ale nie byłem więc być może się mylę, pamiętam, że droga dojazdowa jest tam wąziutka, trudno o jakąś sensowną przepustowość...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filipTTwój przykład też wydaje mi się mocno naciągany, pijany za kółkiem wiozący chorego do szpitala?! Jeśli wieziesz chorego i złamiesz przepisy ( zakładamy że nie łamiesz ich w sposób rażący i zagrażający życiu) to Policja pojedzie za tobą i już na miejscu może wystawić mandat, zgodnie z prawem, nie jesteś pojazdem uprzywilejowanym.
Wszystko można, ale trzeba się liczyć z konsekwencjami jeśli jest to niezgodne z prawem.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filipTJeśli wieziesz chorego i złamiesz przepisy ( zakładamy że nie łamiesz ich w sposób rażący i zagrażający życiu) to Policja pojedzie za tobą i już na miejscu może wystawić mandat, zgodnie z prawem, nie jesteś pojazdem uprzywilejowanym.
Wszystko można, ale trzeba się liczyć z konsekwencjami jeśli jest to niezgodne z prawem.
Nie zawsze jest czas czekać na karetkę. Różnie to w życiu bywa. Jesteś na odludziu, nie masz telefonu, jesteś pod wpływem, jedziesz jako pasażer i kierowca ma zawał. Będziesz czekać aż umrze? Zresztą to jest przykłąd obrazowy, bo nie wszędzie jest tak, że karetka dotrze w 15 minut. Czasem szybciej jest zawieźć umierającego do jakiejś najbliższej gminnej przychodni niż czekać wieki na pomoc z oddziału ratunkowego.
A co do Grunwaldu, robicie problem. Widziałem zdjęcia co się tam działo, jak dodamy do tego afrykański upał, który wtedy panował to spodziewam się, że sytuacja robiła się poważna. Starsze osoby w autach bez klimatyzacji, nerwy, chaos- to jest moment na działania służb porządkowych, których oczywiście nie było- nie przewidzieli pewnie :diabelski_usmiechDADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
Przeczytaj dokładnie. Opisałem sytuację, gdzie ktoś wiezie chorego łamiąc przepisy (czerwone światło, prędkość), nic nie mówiłem, że jest pod wpływem alkoholu. Chyba właśnie o to Ci chodziło w twoim poprzednim poście, chyba, że Cię nie zrozumiałem.
ps. Edytowałem i dałem akapit w tamtym poście, żeby się łatwiej czytało.DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez genesisNiekoniecznie. W tym wypadku nie będą się kłócił, ale pamiętaj o szczególnych sytuacjach. Możesz np prowadzić samochód pod wpływem alkoholu, jeśli wieziesz do szpitala ranną osobę. A tu mówimy przecież o polnym skrzyżowaniu, sajgon jak mało gdzie, co komu szkodzi, jak ktoś pomoże kierowcom zorganizować wyjazd.
Komentarz
-
Komentarz